O Nama

icon

PRIČU: Prije par godina upoznala sam Bojana. Nije samo želio da postane doktor – on je osjećao da to mora biti. S obzirom da nikada nisam upoznala nekoga ko je toliko strastven i odlučan kada je u pitanju životni poziv, morala sam saznati šta ga motiviše. Bojan mi je poslije ispričao o ratnom periodu koji je doživio kao dijete u svom rodnom gradu. Bio je prisiljen napustiti ga još 1992. godine. Kroz to iskustvo postao je svjestan na šta su sve ljudi sposobni, te je odlučio pronaći način kako će pomoći onima u nevolji, bez obzira na rat ili blagostanje.
 
Moj tata se također vodio ovim principom u životu. 1989 godine, odselili smo se iz udobnog američkog planinskog gradića u užurbani grad u Nigeriji, kako bi mogao iskoristiti svoj životni poziv da pomogne svima kome je to potrebno. Tata je brinuo o pacijentima, a mama je brinula o njegovoj kući – doktorovoj kući (Doctor's House). Često smo imali medicinske i humanitarne radnike i radnice u gostima. Svoje djetinjstvo u Nigeriji sam provela dijeleći kuću sa tatinim suradnicima i prijateljima iz cijelog svjeta, koje sam posmatrala kao porodicu.
 
Na sreću, bila sam u mogućnosti da putujem po svijetu i gradim vlastitu karijeru u hotelijerstvu i marketingu. Sa svakim pređenim kilometrom, pokušavala sam naći mjesto koje ću zvati svojim domom. Mjesto u kojem ću pokrenuti vlastiti hostel, podržavati lokalnu zajednicu i graditi internacionalne veze. Kako je život pun iznenađenja, moja potraga me dovela do one iste zemlje iz koje je Bojan morao izbjeći 1992. godine. Nakon stečenog iskustva i znanja u oblasti turizma i hotelijerstva, odlučila sam se preseliti u Sarajevo i pokrenuti vlastitu kuću – The Doctor's House.
 
-- Cat Norman, vlasnica

U DOKTOROVOJ KUĆI gostoprimstvo smatramo vrlo bitnim dijelom. Kroz sve usluge koje nudimo, trudimo se povezati vas direktno sa lokalnim umjetnicima, rukotvorinama, domaćim prehrambenim proizvodima kao i poslovnim kontaktima u svrhu podsticanja lokalne zajednice i ekonomije. Promovišemo turizam u gradu koji se ubrzano razvija i obnavlja svoju reputaciju malog dijela raja na zemlji. Dočekat će vas udoban krevet, čista kuća, prelijep pogled i nasmijano osoblje koje je spremno odgovoriti na sva vaša pitanja. Pozivamo vas da nam se pridružite u udobnom hostelu u centru grada, gdje ćete steći nove prijatelje i članove porodice.

Divider Background

Usluge

icon
Smještaj

Kreveti već od 10 Eura. U svakoj spavaonici se nalaze kreveti rađeni po mjeri, sa zastorima za privatnost, lampom, zasebnom utičnicom te ormarići sa katancem.

Privatne Sobe

Privatne sobe od 30 Eura, sa predivnim pogledom na sami centar Sarajeva i namještajem rađenim po mjeri.

Ture

Od besplatne ture po gradu (pješačenje) do ekskurzija van grada, naše osoblje će vas povezati sa kvalitetnim lokalnim vodičima. Ovo je najbolji način da se upoznate sa fascinantnom historijom Sarajeva dok razgledate znamenitosti, kako u centru tako i u širem području.

Povezivanje sa Lokalnom Zajednicom

Ručno rađeni autohtoni suverniri, lokalni prehrambeni proizvodi , od voća i povrća do rakije, te slike lokalnih fotografa na zidovima. Povezat cemo vas sa svima!

Rezervacija & Kontakt

#1 na TripAdvisoru poslije 4 mjeseca rada i još uvijek čuvamo poziciju nakon godinu dana od otvorenja!

Pošaljite nam e-mail za rezervisanje kreveta u našoj 10-krevetoj sobi (od 10 Eura), 6-krevetnoj sobi (od 11 Eura, 4-krevetnoj sobi (od 12 Eura)) ili za rezervisanje privatne bračne/dvokrevetne sobe (od 30 Eura). Dobrodošli u našu kuću!

Recepcija je otvorena od 9 do 22 sata. Ukoliko se želite čekirati van ovog perioda, javite nam kada!

Name
Email
Message
SEND

Error: Please complete all fields and include a valid email
Thank you, your enquiry has been sent!
Map
UPUTE


DOWNLOAD & PRINT naša karta Sarajeva za jednostavno snalaženje!

Nalazimo se 6-8 minuta od Katedrale. Ukoliko imate puno stvari, ili ne želite hodati kroz “mahalu”, taksi štand se nalazi odmah iza Katedrale i vožnja kosta oko 3KM do hostela uzbrdo.

****** Informišite vozača da vas vozi do vrha ulice Pehlivanuše, kod Francuske Ambasade, ukoliko ne mogu pronaći broj 67.***

+ Od kolodvorske stanice
& glavne autobuske stanice:

Tramvaj br.1 polazi direktno od autobuske stanice svakih 20 do 30 minuta. Obavezno kupite kartu na trafici (1.60 KM) ili od vozača tramvaja (1.80 KM). Ne zaboravite poništiti kartu u aparatu koji se nalazi na oba kraja tramvaja. Vožnja će trajati oko 20 minuta i izađite kod Katedrale. Odatle idete uzbrdo pored taksi štanda i vidjet ćete hostel sa lijeve strane nakon 6-8 minuta. Taksi od autobuske stanice košta oko 8KM sa uključenim taksimetrom, ali budite pažljivi, vozači često pokušavaju naplatiti više turistima, oko 15 KM za vožnju i dodatnu lažnu taksu za prtljag. Preporučujemo da zaustavite taksi na ulici i da ne ulazite u one sa taksi štanda. Ukoliko želite pješačiti cijeli put, trebat će vam oko 40 minuta.

+ Od Autobuske stanice u istočnom Sarajevu:
Većina autobusa iz Srbije i Crne Gore dolazi na stanicu u Istočnom Sarajevu, a ne na glavnu stanicu. Javni prevoz je najjeftinija opcija i platit ćete kartu 1.80 KM – trolejbus br.103 će vas dovesti do Trga Austrije (zadnje stajalište) a odatle možete prošetati do Katedrale kroz glavnu ulicu. Taksi od stanice u Istočnom Sarajevu košta oko 15KM. Hodanje do centra grada ne preporučujemo.

+ Od Aerodroma:
Taksi službe imaju monopol nad prevozom od aerodroma i naplaćuju više nego što bi trebalo vožnju do željenog odredišta. Očekujte da ćete platiti barem 30KM. Preporučujemo da zovete Crveni taksi koji je jeftiniji u odnosu na taksiste sa aerodroma – koristite vlastiti telefon ili zamolite osoblje na info pultu za upotrebu njihovog telefona. Druga opcija je da nam se javite e-mailom i da dobijete savjet kako da stignete pješke do javnog prevoza.
Map

Pehlivanuša 67
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Phone: +387 (0) 61 222 914 | +387 (0) 62 293 876
Email: doc@thedoctorshousehostel.com
www.thedoctorshousehostel.com

OUR PARTNERS


+ BOSNIA i HERZEGOVINA
    + SARAJEVO
       Neno's FREE TOUR
       Bosnian Connect
       Green Visions
       Vukov Konak
   + MOSTAR
       Hostel Nina
       Oldbridž Craft Brewery


+ CROATIA
    + DUBROVNIK
       Fresh* Sheets Hostel
    + SPLIT
       Split Backpackers
    + ZAGREB
       Chillout Hostel Zagreb


+ KOSOVO
    + PRIŠTINA
       Buffalo Backpackers


+ SERBIA
    + BELGRADE
       ArkaBarka Floating Hostel
       El Diablo Hostel
       YOLOstel
© Copyright 2013 The Doctor's House
Divider Background


See you soon!